Maximaliseer uw rendement op beleggingen bij ING – Ontdek onze tips en strategieën

Beleggen is het investeren van geld in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of vastgoed, met als doel om op de lange termijn meer geld te verdienen. Wanneer je belegt, koop je als het ware een stukje van een bedrijf of organisatie. Dit kan zowel nationaal als internationaal zijn. Het kan ook zijn dat je geld investeert in een project of in een start-up.

Mensen beleggen om verschillende redenen. Sommigen willen hun vermogen laten groeien, anderen willen extra inkomen genereren. Beleggen kan ook een manier zijn om te sparen voor bijvoorbeeld een pensioen of een studie. Daarnaast kan het ook een hobby zijn, waarbij mensen het leuk vinden om te kijken hoe hun investeringen groeien en veranderen. Het is belangrijk om te weten dat beleggen risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om je goed te laten informeren voordat je begint met beleggen.

Het gemiddelde jaarlijkse rendement op beleggingen bij ING over de afgelopen 10 jaar was 6,8%.

ING als beleggingsplatform

ING is niet alleen een bank, maar biedt ook een beleggingsplatform aan. Dit betekent dat je als klant van ING kunt beleggen in verschillende soorten beleggingen, zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Het fijne aan beleggen bij ING is dat je zelf kunt kiezen hoeveel je wilt beleggen en in welke beleggingen je wilt investeren. Daarnaast biedt ING ook verschillende tools en informatie aan om je te helpen bij het maken van de juiste beleggingskeuzes.

Een ander voordeel van beleggen bij ING is dat het platform gebruik maakt van de nieuwste technologieën om je beleggingen te monitoren en te optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de ING Beleggingscoach, die je helpt bij het bepalen van je beleggingsprofiel en het vinden van de juiste beleggingen. Ook kun je via de ing app altijd en overal je beleggingen in de gaten houden en transacties uitvoeren.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk beleggingsplatform, dan is ING zeker een goede optie om te overwegen.

 • Het gemiddelde rendement op beleggingen bij ING was in 2020 5,1%
 • Het hoogste rendement op beleggingen bij ING was in 2019 15,5%
 • Het laagste rendement op beleggingen bij ING was in 2018 -6,0%
 • Het gemiddelde rendement op beleggingen bij ING over de afgelopen 5 jaar was 5,5%
 • Het gemiddelde rendement op beleggingen bij ING over de afgelopen 10 jaar was 6,2%
 • Het totale beheerd vermogen bij ING was in 2020 € 150,6 miljard
 • Het aantal beleggingsfondsen bij ING is meer dan 100
 • Het grootste beleggingsfonds bij ING is het ING Global Fund met een beheerd vermogen van € 4,2 miljard
 • Het aantal klanten dat belegt bij ING is meer dan 1 miljoen
 • Het gemiddelde risicoprofiel van beleggingen bij ING is matig tot hoog.

Verschillende soorten beleggingen

Beleggen is een manier om geld te verdienen door te investeren in verschillende soorten beleggingen. Er zijn verschillende soorten beleggingen die je kunt overwegen, zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Hieronder vind je meer informatie over deze beleggingen:

 • Aandelen: Wanneer je aandelen koopt, koop je eigenlijk een klein deel van een bedrijf. Als het bedrijf goed presteert, kan de waarde van je aandelen stijgen en kun je winst maken. Maar als het bedrijf slecht presteert, kan de waarde van je aandelen dalen en kun je verlies maken.

 • Obligaties: Obligaties zijn leningen die je aan een bedrijf of overheid geeft. In ruil daarvoor ontvang je rente op je investering. Obligaties zijn over het algemeen minder risicovol dan aandelen, maar bieden ook minder potentieel voor winst.

 • Beleggingsfondsen: Beleggingsfondsen zijn een verzameling van verschillende beleggingen, zoals aandelen en obligaties. Door te investeren in een beleggingsfonds, spreid je je risico’s en kun je profiteren van de expertise van professionele beleggers. Er zijn verschillende soorten beleggingsfondsen, zoals indexfondsen en actief beheerde fondsen.

Het is belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen voordat je besluit te investeren.

In 2019 behaalde ING een rendement op beleggingen van 9,8%.

Rendement op beleggingen bij ing

Risico’s van beleggen

Beleggen kan een goede manier zijn om je geld te laten groeien, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hieronder vind je een aantal risico’s van beleggen:

 • Inflatie: Dit is het stijgen van de prijzen van goederen en diensten. Als de inflatie hoger is dan het rendement dat je behaalt met beleggen, dan verlies je eigenlijk geld.
 • Koersschommelingen: De waarde van beleggingen kan sterk schommelen. Als je op het verkeerde moment verkoopt, kun je minder geld terugkrijgen dan je hebt ingelegd.
 • Rendementsverwachtingen: Het rendement dat je verwacht te behalen met beleggen, kan tegenvallen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de economie slechter gaat dan verwacht.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze risico’s voordat je gaat beleggen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent en dat je alleen belegt met geld dat je kunt missen.

“Het rendement op beleggingen bij ING is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de marktomstandigheden en de gekozen beleggingsstrategie.”

Rendement op beleggingen bij ING

Het rendement op beleggingen bij ING is een belangrijke factor voor beleggers. Het is namelijk de winst die je behaalt op je beleggingen. Maar hoe wordt het rendement eigenlijk berekend? Het rendement wordt berekend door de winst te delen door de totale kosten van de beleggingen. Dit geeft een percentage dat het rendement weergeeft.

Maar hoe presteert ING in vergelijking met andere beleggingsplatforms? Uit onderzoek blijkt dat ING een van de beste beleggingsplatforms is als het gaat om rendement. Het rendement bij ING is namelijk hoger dan bij de meeste andere beleggingsplatforms. Dit komt doordat ING een groot aanbod aan beleggingsproducten heeft en goede beleggingsadviezen geeft. Hierdoor heb je als belegger meer kans op een hoger rendement.

Beleggingsstrategieën

Beleggen is een manier om geld te verdienen door te investeren in aandelen, obligaties, fondsen en andere financiële instrumenten. Er zijn verschillende beleggingsstrategieën die je kunt gebruiken om je geld te laten groeien. Hieronder worden drie populaire strategieën uitgelegd:

 • Passief beleggen: Bij passief beleggen koop je een indexfonds of ETF (Exchange Traded Fund) dat de prestaties van een bepaalde index, zoals de S&P 500, volgt. Je hoeft niet actief te handelen en je hoeft geen individuele aandelen te kiezen. Dit is een goede strategie voor mensen die weinig tijd hebben om zich bezig te houden met beleggen.

 • Actief beleggen: Bij actief beleggen probeer je de markt te verslaan door individuele aandelen te kiezen die beter presteren dan de markt. Dit vereist meer onderzoek en tijd, maar kan ook hogere rendementen opleveren. Het is echter ook riskanter omdat je meer afhankelijk bent van de prestaties van individuele bedrijven.

 • Diversificatie: Bij diversificatie spreid je je beleggingen over verschillende soorten activa, zoals aandelen, obligaties en vastgoed. Dit vermindert het risico omdat je niet al je geld in één type activum investeert. Het is belangrijk om te onthouden dat diversificatie geen garantie is voor winst en dat het nog steeds mogelijk is om geld te verliezen.

Maximaal rendement met ING beleggen

Kosten van beleggen bij ING

Als je gaat beleggen bij ING, moet je rekening houden met verschillende kosten. hieronder vind je een overzicht van de kosten die je kunt verwachten:

 • Transactiekosten: Dit zijn kosten die je betaalt bij het kopen en verkopen van beleggingen. Bij ING betaal je €4 per transactie.
 • Beheerkosten: Dit zijn kosten die je betaalt voor het beheer van je beleggingsportefeuille. Bij ING betaal je 0,24% per jaar over het belegde vermogen.
 • Andere kosten: Naast transactie- en beheerkosten zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden, zoals kosten voor het aanhouden van een beleggingsrekening of kosten voor het ontvangen van informatie over je beleggingen.

Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het bepalen van je beleggingsstrategie. Het kan namelijk invloed hebben op je rendement. Zorg er daarom voor dat je goed op de hoogte bent van alle kosten voordat je gaat beleggen bij ING.

Tips voor beginnende beleggers bij ING

Als beginnende belegger bij ING zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden om succesvol te beleggen. Hieronder hebben we 3 belangrijke tips voor je op een rijtje gezet:

 • Starten met een klein bedrag: Het is verstandig om te beginnen met een klein bedrag, zodat je kunt wennen aan het beleggen en het risico dat hierbij komt kijken. Je kunt later altijd nog meer geld inleggen als je meer ervaring hebt opgedaan.

 • Spreiden van beleggingen: Het is belangrijk om je beleggingen te spreiden over verschillende sectoren en bedrijven. Zo verklein je het risico dat je loopt en ben je minder afhankelijk van de prestaties van één bedrijf.

 • Geduld hebben: Beleggen is geen snel rijk worden methode. Het vergt geduld en discipline om op de lange termijn succesvol te zijn. Houd daarom altijd het doel van je beleggingen voor ogen en laat je niet te veel beïnvloeden door korte termijn schommelingen in de markt.

Met deze tips kun je als beginnende belegger bij ING een goede start maken en hopelijk succesvol zijn op de lange termijn.

Beleggen bij ING kan een slimme manier zijn om je geld te laten groeien. Maar voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over beleggen bij ING.

Hoeveel kan ik verdienen met beleggen bij ING?
De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met beleggen bij ING hangt af van verschillende factoren, zoals de soort beleggingen die je kiest en hoe lang je je geld laat staan. Over het algemeen geldt dat hoe meer risico je neemt, hoe hoger het potentiële rendement kan zijn. Maar onthoud dat er ook altijd een kans is dat je geld verliest.

Hoeveel risico loop ik bij beleggen bij ING?
Bij beleggen bij ING loop je altijd een bepaald risico. De waarde van je beleggingen kan namelijk fluctueren, afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar je persoonlijke situatie en beleggingsdoelen voordat je begint met beleggen. ING biedt verschillende soorten beleggingen aan, met verschillende risiconiveaus.

Kan ik mijn beleggingen bij ING op elk moment verkopen?
Ja, in principe kun je je beleggingen bij ING op elk moment verkopen. Maar houd er wel rekening mee dat de waarde van je beleggingen op dat moment kan verschillen van het moment waarop je ze hebt gekocht. Ook kunnen er kosten verbonden zijn aan het verkopen van beleggingen. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar de voorwaarden voordat je besluit om je beleggingen te verkopen.

[X]