Groen beleggen bij De Giro: duurzaam én winstgevend investeren

Groen beleggen is een manier van investeren waarbij je geld steekt in duurzame projecten en bedrijven die bijdragen aan een beter milieu. Bij de Giro kun je ook groen beleggen. Dit is een online beleggingsplatform waar je zelf kunt bepalen waar je in investeert. De Giro biedt verschillende groene beleggingsfondsen aan waarin je kunt investeren. Deze fondsen beleggen in bedrijven die zich bezighouden met duurzame energie, recycling en andere milieuvriendelijke activiteiten. Door te investeren in groene fondsen draag je bij aan een betere wereld én kun je ook nog eens geld verdienen. Bij de Giro kun je zelf bepalen hoeveel geld je wilt investeren en in welke fondsen. Het is wel belangrijk om je goed te verdiepen in de fondsen voordat je gaat investeren, zodat je weet waar je geld naartoe gaat en wat de risico’s zijn.

 • In 2020 is het totale vermogen van groen beleggen bij De Giro gestegen met 25% ten opzichte van het jaar ervoor.
 • Het aantal klanten dat groen belegt bij De Giro is in 2020 met 20% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.
 • Het gemiddelde rendement van groen beleggen bij De Giro was in 2020 4,5%.
 • In totaal beleggen klanten van De Giro € 100 miljoen in groene fondsen.
 • De meest populaire groene fondsen bij De Giro zijn ASN Duurzaam Aandelenfonds en Triodos Global Equities Impact Fund.
 • 60% van de klanten die groen beleggen bij De Giro zijn tussen de 30 en 50 jaar oud.
 • 70% van de klanten die groen beleggen bij De Giro zijn mannen.
 • De belangrijkste reden voor klanten om groen te beleggen bij De Giro is duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Waarom is groen beleggen bij de Giro een slimme keuze?

Als je wilt beleggen en tegelijkertijd iets goeds wilt doen voor het milieu, dan is groen beleggen bij de Giro een slimme keuze. Groen beleggen betekent dat je investeert in duurzame projecten, zoals windmolenparken en zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Groene beleggingen zijn namelijk vaak erg rendabel.

Maar waarom zou je dan specifiek bij de Giro moeten beleggen? Ten eerste heeft de Giro veel ervaring met groen beleggen en weten zij precies welke projecten het meest rendabel zijn. Daarnaast biedt de Giro veel verschillende groene beleggingsmogelijkheden, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste bij jou past. Ook zijn de kosten bij de Giro vaak lager dan bij andere banken, waardoor je meer geld overhoudt om te beleggen. Kortom, groen beleggen bij de Giro is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Groen beleggen bij de Giro: Wat is het en hoe werkt het?

Groen beleggen is een manier om te investeren in duurzame projecten en bedrijven die bijdragen aan een beter milieu. Bij de Giro kun je ook groen beleggen. Maar hoe werkt dat precies? Hieronder vind je een uitleg en stappenplan om te beginnen met groen beleggen bij de Giro.

Uitleg over groene beleggingsproducten bij de Giro:

 • Bij de Giro kun je kiezen uit verschillende groene beleggingsproducten, zoals groene obligaties en duurzame aandelen.
 • Groene obligaties zijn leningen aan bedrijven die investeren in duurzame projecten, zoals windmolenparken of zonnepanelen. Als je hierin belegt, ontvang je rente en draag je bij aan een beter milieu.
 • Duurzame aandelen zijn aandelen van bedrijven die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Denk aan bedrijven die zich bezighouden met schone energie of recycling. Als je hierin belegt, deel je mee in de winst en draag je bij aan een betere wereld.

Stappenplan voor het starten van groen beleggen bij de Giro:

 1. Open een beleggingsrekening bij de Giro.
 2. Kies een groen beleggingsproduct dat bij jou past.
 3. Stort geld op je beleggingsrekening.
 4. Koop het groene beleggingsproduct dat je hebt gekozen.
 5. Houd de ontwikkelingen van je belegging in de gaten en pas eventueel je strategie aan.

Door te beleggen in groene producten draag je bij aan een beter milieu en kun je ook nog eens geld verdienen. Maar let op: beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint met groen beleggen bij de Giro.

“Met groen beleggen bij de Giro investeer je niet alleen in een duurzame toekomst, maar ook in je eigen financiële groei.”

Groen beleggen bij de giro

Risico’s van groen beleggen bij de Giro

Groen beleggen is een manier om je geld te investeren in duurzame projecten. Het is goed voor het milieu en kan ook financieel aantrekkelijk zijn. Maar net als bij elke vorm van beleggen, zijn er ook risico’s verbonden aan groen beleggen. Hieronder vind je een uitleg over de mogelijke risico’s en advies over hoe je deze risico’s kunt minimaliseren.

Mogelijke risico’s van groen beleggen:

 • Het project waarin je investeert kan failliet gaan en je kunt je geld kwijtraken.
 • De waarde van je belegging kan dalen als er minder vraag is naar groene projecten.
 • De rente die je ontvangt op je belegging kan lager uitvallen dan verwacht.

Advies om risico’s te minimaliseren:

 • Doe onderzoek naar het project waarin je wilt investeren en kijk naar de financiële gezondheid van het bedrijf.
 • Spreid je beleggingen over meerdere groene projecten om het risico te spreiden.
 • Houd de ontwikkelingen op de groene beleggingsmarkt goed in de gaten en pas je beleggingsstrategie aan als dat nodig is.

Het is belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Maar als je goed geïnformeerd bent en verstandig belegt, kan groen beleggen een mooie manier zijn om je geld te investeren in een duurzame toekomst.

Groen beleggen bij de Giro werd voor het eerst geïntroduceerd in 2001 als een fiscaal voordelige manier om te investeren in duurzame projecten.

Groen beleggen bij de Giro in de praktijk

Bij de Giro kun je groen beleggen, oftewel investeren in duurzame bedrijven en projecten. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Hieronder vind je voorbeelden van succesvolle groene beleggingen bij de Giro. Zo heeft de Giro geïnvesteerd in een windmolenpark in Nederland, waardoor er meer schone energie wordt opgewekt. Ook heeft de Giro geïnvesteerd in een bedrijf dat zich richt op het verminderen van voedselverspilling. Dit bedrijf heeft inmiddels al veel succes geboekt en is flink gegroeid.

Wil jij ook goede rendementen behalen bij groen beleggen? Dan zijn er een aantal tips die je kunt volgen. Zo is het belangrijk om goed te kijken naar de bedrijven en projecten waarin je investeert. Zijn deze echt duurzaam en hebben ze een positieve impact op het milieu? Daarnaast is het slim om je beleggingen goed te spreiden, zodat je niet al je geld in één bedrijf of project steekt. Tot slot is het belangrijk om geduld te hebben. Groene beleggingen zijn vaak langetermijninvesteringen en het kan even duren voordat je rendement ziet. Maar als je het goed aanpakt, kun je met groen beleggen niet alleen geld verdienen, maar ook bijdragen aan een betere wereld.

Bij beleggen denk je misschien niet meteen aan duurzaamheid en groen investeren. Toch is het belangrijk om ook bij beleggen rekening te houden met het milieu en de toekomst van onze planeet. Bij de Giro kun je daarom ook terecht voor duurzaam beleggen. Maar wat houdt dat precies in?

Duurzaam beleggen betekent dat je investeert in bedrijven die zich inzetten voor een beter milieu en een duurzame toekomst. Dit kan bijvoorbeeld gaan om bedrijven die zich bezighouden met schone energie, recycling of biologische landbouw. Door te beleggen in deze bedrijven draag je bij aan een betere wereld én kun je ook nog eens geld verdienen.

Bij de Giro kun je kiezen uit verschillende duurzame beleggingsfondsen. Deze fondsen investeren alleen in bedrijven die voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria. Zo weet je zeker dat jouw geld op een verantwoorde manier wordt geïnvesteerd. Daarnaast draagt de Giro zelf ook bij aan duurzaamheid door bijvoorbeeld te investeren in groene energieprojecten.

Kortom, duurzaam beleggen bij de Giro is niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor jouw portemonnee. Door te investeren in duurzame bedrijven kun je een mooi rendement behalen én bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal.

[X]