ING Duurzaam Beleggen: Investeer in een betere toekomst

duurzaam beleggen is het investeren van geld in bedrijven, fondsen en projecten die rekening houden met mens, milieu en maatschappij. Dit betekent dat er niet alleen gekeken wordt naar de financiële opbrengst, maar ook naar de impact op de wereld om ons heen. Bij duurzaam beleggen wordt er bijvoorbeeld geïnvesteerd in bedrijven die zich bezighouden met schone energie, recycling of biologische landbouw. Ook kan er geïnvesteerd worden in fondsen die zich richten op sociale projecten, zoals het verbeteren van onderwijs of gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Duurzaam beleggen is belangrijk omdat het bijdraagt aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Door te investeren in duurzame projecten en bedrijven, wordt er een positieve impact gemaakt op het milieu en de maatschappij. Bovendien kan duurzaam beleggen op lange termijn ook financieel aantrekkelijk zijn. Bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid zijn vaak innovatief en hebben een sterke positie in de markt. Dit kan leiden tot hogere winsten en dus een hoger rendement voor de belegger.

Wat doet ING op het gebied van duurzaam beleggen?

ING biedt verschillende duurzame beleggingsmogelijkheden aan haar klanten. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in bedrijven die zich inzetten voor een beter milieu, zoals bedrijven die zich bezighouden met duurzame energie of recycling. Ook kun je beleggen in bedrijven die zich inzetten voor maatschappelijke doelen, zoals gelijke kansen voor iedereen of het verbeteren van de gezondheidszorg.

Een voorbeeld van een bedrijf waarin ing duurzaam belegt, is het Nederlandse bedrijf DSM. DSM is actief op het gebied van duurzame voeding en gezondheid en werkt aan oplossingen voor klimaatverandering. Een ander voorbeeld is het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson, dat zich inzet voor de ontwikkeling van duurzame gezondheidsoplossingen.

ING vindt duurzaam beleggen belangrijk omdat het bijdraagt aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Door te beleggen in bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijke doelen, stimuleert ING deze bedrijven om verder te investeren in duurzame oplossingen. Zo draagt ING bij aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Duurzaam beleggen bij ING: hoe doe je dat?

Als je wilt beleggen bij ING, kun je er ook voor kiezen om duurzaam te beleggen. Dit betekent dat je investeert in bedrijven die zich inzetten voor een beter milieu, sociale gelijkheid en goed bestuur. Maar hoe kun je zelf duurzaam beleggen bij ING?

Allereerst kun je een duurzaam beleggingsprofiel aanmaken bij ING. Dit profiel geeft aan hoeveel risico je wilt nemen en welke beleggingsproducten het beste bij jou passen. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende duurzame beleggingsfondsen, zoals het ING Duurzaam Aandelenfonds en het ING Duurzaam Obligatiefonds. Deze fondsen investeren in bedrijven die voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria.

Maar hoe bepaal je welke duurzame beleggingen het beste bij jou passen? ING biedt verschillende tools en informatiebronnen om je hierbij te helpen. Zo kun je bijvoorbeeld de Duurzaam Beleggen Test doen, waarbij je vragen beantwoordt over je beleggingsdoelen en duurzaamheidsvoorkeuren. Op basis van je antwoorden krijg je een advies over welke duurzame beleggingen het beste bij jou passen.

Kortom, duurzaam beleggen bij ING is mogelijk en kan een goede keuze zijn als je wilt investeren in een betere toekomst voor mens en milieu. Door een duurzaam beleggingsprofiel aan te maken en te kiezen uit verschillende duurzame beleggingsfondsen, kun je zelf bepalen welke duurzame beleggingen het beste bij jou passen.

Ing duurzaam beleggen

Wat zijn de voordelen van duurzaam beleggen bij ING?

Duurzaam beleggen is een manier om te investeren in bedrijven die rekening houden met het milieu, de maatschappij en goed bestuur. Dit heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel beleggen:

  • Duurzame bedrijven hebben vaak een betere reputatie en zijn minder gevoelig voor schandalen en negatieve publiciteit. Dit kan leiden tot een stabielere waarde van de beleggingen.
  • Duurzame bedrijven zijn vaak innovatiever en hebben een betere toekomstvisie. Dit kan leiden tot hogere rendementen op de lange termijn.
  • Door te beleggen in duurzame bedrijven draag je bij aan een betere wereld en een duurzamere toekomst.

Maar waarom zou je kiezen voor duurzaam beleggen bij ING? Hier zijn een aantal voordelen:

  • ING heeft een groot aanbod aan duurzame beleggingsfondsen, waardoor er voor iedere belegger wel iets passends te vinden is.
  • ING hanteert strenge criteria bij het selecteren van duurzame bedrijven, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je geld wordt geïnvesteerd in bedrijven die écht duurzaam zijn.
  • ING heeft een lange geschiedenis van duurzaam beleggen en heeft daardoor veel kennis en ervaring opgebouwd.

Tot slot zijn er ook voorbeelden van succesvolle duurzame beleggingen bij ING. Zo heeft het ING Duurzaam Aandelenfonds de afgelopen jaren een gemiddeld rendement behaald van meer dan 10% per jaar. Ook het ING Duurzaam Obligatiefonds heeft goede resultaten laten zien, met een gemiddeld rendement van bijna 5% per jaar.

Duurzaam beleggen wordt steeds populairder, omdat steeds meer mensen zich bewust zijn van de impact van hun investeringen op het milieu en de maatschappij. ING biedt verschillende duurzame beleggingsmogelijkheden aan, zoals beleggingsfondsen die investeren in bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maar net als bij elke vorm van beleggen zijn er ook risico’s verbonden aan duurzaam beleggen. Een van de risico’s is dat de prestaties van duurzame beleggingen kunnen afwijken van traditionele beleggingen. Dit komt omdat duurzame beleggingen vaak gericht zijn op de lange termijn en niet alleen op financieel rendement, maar ook op sociale en milieudoelstellingen.

ING beperkt deze risico’s door zorgvuldig te selecteren welke bedrijven en projecten in aanmerking komen voor duurzame beleggingen. Daarnaast worden de prestaties van de duurzame beleggingen regelmatig geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig.

Als belegger kun je zelf ook de risico’s van duurzaam beleggen beperken. Het is belangrijk om je goed te informeren over de bedrijven en projecten waarin je investeert en om te kijken naar de lange termijn prestaties in plaats van alleen naar korte termijn winst. Daarnaast kun je spreiden over verschillende duurzame beleggingsmogelijkheden om het risico te spreiden.

Al met al is duurzaam beleggen bij ING een goede keuze voor wie wil investeren in een betere toekomst voor mens en milieu. Door de zorgvuldige selectie van duurzame beleggingen en de mogelijkheid om zelf de risico’s te beperken, biedt ING een verantwoorde en duurzame beleggingsoplossing.

[X]