Zelf beleggen bij ING: Ontdek de voordelen en start vandaag nog!

Zelf beleggen bij ING betekent dat je zelf beslist waarin je je geld investeert. Je hebt volledige controle over je beleggingen en je kunt op elk moment beslissen om te kopen of te verkopen. Dit kan via de website of de app van ING. Het is belangrijk om te weten dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat je je goed moet informeren voordat je begint.

Er zijn verschillende voordelen aan zelf beleggen bij ING. Zo heb je bijvoorbeeld toegang tot een breed scala aan beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties en ETF’s. Daarnaast kun je zelf bepalen hoeveel je wilt beleggen en in welke producten. Ook kun je gebruik maken van de kennis en expertise van ING door bijvoorbeeld de analyses en adviezen te volgen die zij aanbieden. Ten slotte zijn de kosten voor zelf beleggen bij ING relatief laag, waardoor je meer rendement kunt behalen.

 • In 2020 waren er bijna 1,5 miljoen beleggende klanten bij ING.
 • Het aantal klanten dat zelf belegt bij ING is in 2020 met 15% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.
 • Het gemiddelde belegde vermogen per klant bij ING is €24.000.
 • Bij ING is het mogelijk om te beleggen in meer dan 30.000 verschillende beleggingsproducten.
 • ING biedt haar klanten verschillende tools en informatiebronnen om zelfstandig te beleggen, zoals de ING BeleggersBarometer en de ING Beleggers Academy.
 • In 2020 was het meest populaire beleggingsproduct bij ING het ING Duurzaam Aandelenfonds.
 • Bij ING is het mogelijk om te beleggen in verschillende categorieën, zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s.
 • ING hanteert verschillende tarieven voor zelf beleggen, afhankelijk van het type beleggingsproduct en het belegde vermogen.
 • ING biedt haar klanten de mogelijkheid om te beleggen via de ING Mobiel Bankieren app en de ING Beleggen app.
 • ING heeft in 2020 verschillende prijzen gewonnen voor haar beleggingsdiensten, waaronder de Gouden Stier voor Beste Broker en de Cashcow Award voor Beste Beleggingsapp.

Hoe werkt zelf beleggen bij ING?

Wil je graag zelf beleggen bij ING, maar weet je niet precies hoe dit werkt? Geen zorgen, we leggen het stap voor stap aan je uit. Allereerst is het belangrijk om te weten wat beleggen eigenlijk inhoudt. Beleggen betekent dat je geld investeert in bijvoorbeeld aandelen of obligaties, met als doel om hier in de toekomst winst mee te maken.

Als je zelf wilt gaan beleggen bij ING, moet je eerst een beleggingsrekening openen. Dit kun je eenvoudig online doen via de website van ING. Vervolgens kun je geld overmaken naar deze rekening en kun je beginnen met beleggen. Het is belangrijk om te weten dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Je kunt namelijk ook geld verliezen als de koersen dalen.

Bij zelf beleggen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de begrippen die hierbij komen kijken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat een aandeel of een obligatie precies is. Ook moet je weten wat het verschil is tussen een beleggingsfonds en een indexfonds. ING biedt op haar website veel informatie en tools aan om je hierbij te helpen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de beleggingscoach of de beleggingsplanner. Met deze tools kun je bepalen welke beleggingsvorm het beste bij jou past en hoe je het beste kunt beleggen.

Kosten van zelf beleggen bij ING

Als je ervoor kiest om zelf te beleggen bij ING, zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Zo betaal je bijvoorbeeld transactiekosten per order die je plaatst. Deze kosten zijn afhankelijk van het bedrag dat je belegt en kunnen oplopen tot enkele tientallen euro’s per order. Daarnaast betaal je ook bewaarloon voor het aanhouden van je beleggingen bij ING. Dit bedrag is gebaseerd op de waarde van je beleggingen en wordt maandelijks in rekening gebracht.

Gelukkig zijn er ook manieren om kosten te besparen bij zelf beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor beleggingsfondsen in plaats van individuele aandelen. Hierbij betaal je vaak lagere kosten en hoef je niet zelf de markt te volgen. Ook kun je ervoor kiezen om minder vaak te handelen en zo de transactiekosten te verminderen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de kosten die je betaalt bij zelf beleggen en te bepalen welke strategie het beste bij jou past.

Opties Zelf Beleggen ING
Kosten Lage kosten voor transacties en beheer
Keuzevrijheid Ruime keuze uit beleggingsproducten
Gemak Eenvoudig beleggen via de ING app of website
Risico Beleggen brengt risico’s met zich mee, beleg daarom alleen met geld dat u kunt missen
Ondersteuning Deskundige ondersteuning van ING beleggingsspecialisten
Rendement Mogelijkheid op hoger rendement dan sparen, maar ook kans op verlies

Zelf beleggen ing

Risico’s bij zelf beleggen bij ING

Als je zelf gaat beleggen bij ING, zijn er een aantal risico’s waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we deze risico’s voor je op een rijtje gezet:

 • Koersrisico: De waarde van je beleggingen kan fluctueren door veranderingen in de markt. Hierdoor kan het zijn dat je minder geld terugkrijgt dan je hebt ingelegd.
 • Renterisico: Als je belegt in obligaties, kan de waarde hiervan dalen als de rente stijgt. Dit kan invloed hebben op de waarde van je beleggingsportefeuille.
 • Liquiditeitsrisico: Het kan voorkomen dat je je beleggingen niet op tijd kunt verkopen, bijvoorbeeld als er weinig vraag is naar het product waarin je hebt belegd.
 • Valutarisico: Als je belegt in buitenlandse valuta’s, kan de waarde hiervan fluctueren door veranderingen in de wisselkoers.

Om deze risico’s te beperken, kun je de volgende tips in acht nemen:

 • Spreid je beleggingen over verschillende producten en sectoren. Zo verklein je het risico dat je in één keer veel geld verliest.
 • Houd de markt goed in de gaten en pas je beleggingsstrategie hierop aan.
 • Beleg alleen met geld dat je kunt missen. beleggen brengt altijd risico’s met zich mee en het is belangrijk dat je je hier bewust van bent.
 • Laat je goed informeren voordat je gaat beleggen. Bij ING kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de kennis en expertise van hun beleggingsspecialisten.

Zelf beleggen bij ING is mogelijk vanaf €100,- per maand en je kunt kiezen uit meer dan 500 verschillende beleggingsfondsen.

Hoe kies je de juiste beleggingsproducten bij ING?

Als je wilt beginnen met beleggen bij ING, is het belangrijk om te weten welke beleggingsproducten er allemaal zijn. ING biedt verschillende opties aan, zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Het is belangrijk om te weten wat deze producten inhouden en wat de risico’s zijn. Zo zijn aandelen bijvoorbeeld meer risicovol dan obligaties, maar kunnen ze ook meer rendement opleveren.

Als je zelf wilt beleggen, is het belangrijk om een goede afweging te maken tussen risico en rendement. Het is verstandig om jezelf af te vragen wat je doel is met beleggen en welk risico je bereid bent te nemen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kosten van de verschillende beleggingsproducten. Hoe hoger de kosten, hoe lager het rendement.

Een goede tip is om te spreiden over verschillende beleggingsproducten en niet alles in één product te stoppen. Zo verklein je het risico en vergroot je de kans op een goed rendement. Het is ook verstandig om regelmatig je beleggingsportefeuille te evalueren en eventueel aan te passen aan je doelen en risicobereidheid.

Kortom, het kiezen van de juiste beleggingsproducten bij ING vergt wat kennis en inzicht. Door jezelf goed te informeren en een goede afweging te maken tussen risico en rendement, kun je een mooie start maken met beleggen.

Hoe stel je een beleggingsportefeuille samen bij ING?

Als je wilt beginnen met beleggen, is het belangrijk om een gebalanceerde beleggingsportefeuille samen te stellen. Bij ING kun je zelf een beleggingsportefeuille samenstellen of gebruik maken van een modelportefeuille. Een beleggingsportefeuille bestaat uit verschillende beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties en vastgoed. Het is belangrijk om te kijken naar je beleggingsdoel, risicobereidheid en beleggingshorizon bij het samenstellen van je portefeuille.

Een goede tip is om te spreiden over verschillende beleggingsproducten en sectoren. Zo voorkom je dat je te veel risico loopt als één beleggingsproduct of sector minder presteert. Ook is het belangrijk om regelmatig je beleggingsportefeuille te monitoren en waar nodig aan te passen. Bij ING kun je gebruik maken van de Beleggingscoach, die je helpt bij het samenstellen en monitoren van je beleggingsportefeuille. Zo kun je op een verantwoorde manier beginnen met beleggen.

ING beleggen kies je eigen weg

Hoe volg je je beleggingen bij ING?

Als je belegt bij ING, wil je natuurlijk weten hoe het met je beleggingen gaat. Gelukkig kun je jouw beleggingen gemakkelijk volgen via de website of de app van ING. Nadat je bent ingelogd, ga je naar het tabblad ‘Beleggen’ en klik je op ‘Mijn beleggingen’. Hier zie je een overzicht van al jouw beleggingen en de huidige waarde ervan.

Om je beleggingen goed in de gaten te houden, is het belangrijk om regelmatig te kijken hoe het gaat. Zo kun je bijvoorbeeld een alert instellen voor bepaalde koerswijzigingen of nieuwsberichten over de bedrijven waarin je belegt. Ook kun je overwegen om periodiek je beleggingsportefeuille te herzien en eventueel aan te passen aan jouw doelen en risicobereidheid.

Het is verstandig om je beleggingen niet te vaak te controleren, omdat koersen nu eenmaal schommelen en het belangrijk is om een lange termijn visie te hebben. Maar door regelmatig een blik te werpen op je beleggingen en eventueel bij te sturen, kun je het beste halen uit je beleggingen bij ING.

Hoe maak je een beleggingsplan bij ING?

Als je wilt beginnen met beleggen bij ING, is het belangrijk om een beleggingsplan op te stellen. Dit plan helpt je om je doelen te bepalen en een strategie te ontwikkelen om deze doelen te bereiken. Hieronder vind je een aantal tips om een goed beleggingsplan op te stellen bij ING:

 • Bepaal je doelen: Wat wil je bereiken met beleggen? Wil je sparen voor een huis, je pensioen of een wereldreis? Door je doelen te bepalen, kun je bepalen hoeveel geld je moet investeren en hoeveel risico je kunt nemen.
 • Maak een inventarisatie van je financiële situatie: Hoeveel geld kun je missen om te beleggen? Hoeveel geld heb je nodig om je dagelijkse kosten te dekken? Door een overzicht te maken van je financiële situatie, kun je bepalen hoeveel geld je kunt investeren en hoeveel risico je kunt nemen.
 • Kies de juiste beleggingsproducten: Bij ING kun je kiezen uit verschillende beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Het is belangrijk om te kiezen voor producten die passen bij je doelen en je risicoprofiel.
 • Stel een plan op voor het beheersen van risico’s: beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk om een plan op te stellen om deze risico’s te beheersen. Bij ING kun je bijvoorbeeld kiezen voor een defensieve, neutrale of offensieve strategie.
 • Monitor je beleggingen: Het is belangrijk om je beleggingen regelmatig te monitoren en bij te sturen waar nodig. Bij ING kun je gebruikmaken van de online beleggingscoach om je beleggingen te monitoren en bij te sturen.

Door deze stappen te volgen, kun je een goed beleggingsplan opstellen bij ING en je doelen bereiken.

“Met zelf beleggen bij ING heb je de touwtjes zelf in handen en kun je op jouw eigen manier en tempo beleggen in wat jij belangrijk vindt.”

Als je zelf wilt gaan beleggen bij ING, dan kan het zijn dat je nog wat vragen hebt. Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over zelf beleggen bij ING.

 • Wat is zelf beleggen bij ING?
  Zelf beleggen bij ING betekent dat je zelf beslist in welke beleggingsproducten je wilt investeren. Je hebt hierbij keuze uit verschillende beleggingsfondsen en aandelen.

 • Hoeveel kost zelf beleggen bij ING?
  Bij zelf beleggen bij ING betaal je transactiekosten per aankoop of verkoop van een beleggingsproduct. Daarnaast betaal je jaarlijks beheerkosten over het totaal belegde vermogen.

 • Hoeveel risico loop ik bij zelf beleggen bij ING?
  Bij beleggen loop je altijd risico. Hoeveel risico je loopt, hangt af van de beleggingsproducten waarin je investeert. Bij ING kun je kiezen uit verschillende risicoprofielen, van defensief tot offensief.

 • Kan ik ook beleggen in duurzame beleggingsproducten bij ING?
  Ja, bij ING kun je ook beleggen in duurzame beleggingsproducten. Deze producten investeren bijvoorbeeld in bedrijven die zich inzetten voor een beter milieu of maatschappij.

 • Hoe kan ik starten met zelf beleggen bij ING?
  Om te starten met zelf beleggen bij ING heb je een beleggingsrekening nodig. Deze kun je eenvoudig online aanvragen via de website van ING. Vervolgens kun je zelf beleggingsproducten selecteren en aankopen.

Naast deze veelgestelde vragen, is het belangrijk om jezelf goed te informeren voordat je gaat beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de kennis en expertise van de beleggingsexperts van ING. Ook is het verstandig om jezelf goed te verdiepen in de beleggingsproducten waarin je wilt investeren en om alleen te beleggen met geld dat je kunt missen.

[X]