Het beleggen in aandelen: tips en tricks voor beginners

Beleggen in NN betekent dat je geld investeert in NN Investment Partners, een bedrijf dat zich richt op vermogensbeheer en beleggingsoplossingen biedt aan particulieren en instellingen. Dit kan bijvoorbeeld door het kopen van aandelen of obligaties. Het doel van beleggen in NN is om op lange termijn rendement te behalen en je vermogen te laten groeien.

Waarom zou je beleggen in NN? Allereerst omdat NN Investment Partners een betrouwbare en ervaren partij is op het gebied van vermogensbeheer. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en een goede reputatie in de financiële wereld. Daarnaast biedt NN Investment Partners verschillende beleggingsoplossingen aan die passen bij verschillende beleggersprofielen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een defensieve, neutrale of offensieve beleggingsstrategie. Tot slot biedt beleggen in NN de mogelijkheid om te profiteren van de groei van de economie en de financiële markten. Natuurlijk brengt beleggen ook risico’s met zich mee, maar door goed te spreiden en een lange termijn visie te hebben, kun je deze risico’s beperken.

Voordelen van beleggen in NN

Als je op zoek bent naar manieren om je geld te laten groeien, dan is beleggen in NN een goede optie. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan beleggen in NN. Ten eerste biedt het de mogelijkheid tot hoger rendement. Dit betekent dat je meer geld kunt verdienen dan wanneer je je geld op een spaarrekening zet. Ten tweede zorgt beleggen in NN voor diversificatie van je portfolio. Dit betekent dat je je geld verspreidt over verschillende soorten beleggingen, waardoor je risico’s beter spreidt. Ten slotte biedt NN professionele begeleiding. Dit betekent dat je niet alleen staat bij het maken van beleggingsbeslissingen en dat je kunt profiteren van de kennis en expertise van professionals. Kortom, beleggen in NN biedt verschillende voordelen die het de moeite waard maken om te overwegen als je je geld wilt laten groeien.

Risico’s van beleggen in NN

Beleggen in NN kan een goede manier zijn om je geld te laten groeien. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Er zijn twee soorten risico’s waar je rekening mee moet houden: markt- en economische risico’s en risico’s specifiek voor NN.

Markt- en economische risico’s hebben te maken met de ontwikkelingen op de financiële markten en in de economie. Als de markt of de economie slecht gaat, kan dat invloed hebben op de waarde van je beleggingen. Dit risico geldt niet alleen voor NN, maar voor alle beleggingen.

Daarnaast zijn er risico’s die specifiek zijn voor NN. Bijvoorbeeld als het bedrijf slecht presteert of als er een schandaal naar buiten komt. Dit kan leiden tot een daling van de aandelenkoers en dus tot verlies van je beleggingen.

Gelukkig kun je deze risico’s beperken door goed onderzoek te doen voordat je gaat beleggen. Kijk naar de financiële resultaten van NN en naar de ontwikkelingen in de markt en de economie. Spreid je beleggingen over verschillende bedrijven en sectoren, zodat je niet afhankelijk bent van één bedrijf. En houd je beleggingen regelmatig in de gaten, zodat je snel kunt ingrijpen als er iets misgaat.

Het beleggen in nn

Beleggen in NN: Een stapsgewijze handleiding

Beleggen kan een slimme manier zijn om je geld te laten groeien. Maar hoe begin je met beleggen in NN? Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen.

1. Openen van een beleggingsrekening

Om te beginnen met beleggen in NN, moet je een beleggingsrekening openen. Dit kan bijvoorbeeld bij een bank of een online broker. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de kosten en voorwaarden van de verschillende aanbieders.

2. Kiezen van de juiste beleggingsvorm

Er zijn verschillende manieren om te beleggen, zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Bij NN kun je bijvoorbeeld kiezen voor beleggingsfondsen. Hierbij belegt NN jouw geld in een mix van verschillende beleggingen, waardoor je risico’s spreidt.

3. Investeren in NN fondsen

Als je een beleggingsrekening hebt geopend en hebt gekozen voor beleggingsfondsen, kun je beginnen met investeren in NN fondsen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor NN Dynamic Mix, waarbij NN jouw geld belegt in een mix van aandelen, obligaties en vastgoed.

beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren en alleen te beleggen met geld dat je kunt missen.

NN fondsen om in te beleggen

Als je wilt beginnen met beleggen, zijn NN fondsen een goede optie om te overwegen. NN Investment Partners biedt namelijk verschillende fondsen aan waar je in kunt investeren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het NN Duurzaam Aandelen Fonds, waarbij er wordt belegd in bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een ander voorbeeld is het NN Europees Hoog Dividend Fonds, waarbij er wordt belegd in Europese bedrijven met een hoog dividendrendement.

Het is belangrijk om te kijken naar de rendementen van de verschillende fondsen voordat je een keuze maakt. Zo heeft het NN Duurzaam Aandelen Fonds de afgelopen jaren een gemiddeld rendement behaald van ongeveer 7%, terwijl het NN Europees Hoog Dividend Fonds een gemiddeld rendement van ongeveer 5% heeft behaald. Het is echter belangrijk om te onthouden dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.

Bij beleggen hoort ook altijd een zeker risico. Zo kan de waarde van je beleggingen fluctueren en kun je mogelijk geld verliezen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de risico’s van de verschillende fondsen voordat je een keuze maakt. Zo heeft het NN Duurzaam Aandelen Fonds bijvoorbeeld een hoger risico dan het NN Europees Hoog Dividend Fonds, omdat er wordt belegd in bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren voordat je gaat beleggen in een NN fonds.

 • Het beleggen in NN is mogelijk vanaf €50 per maand.
 • Het gemiddelde rendement op NN beleggingen over de afgelopen 5 jaar was 6,8%.
 • NN heeft in totaal meer dan 1,5 miljoen klanten.
 • Het totale beheerde vermogen van NN bedraagt meer dan €200 miljard.
 • NN heeft meer dan 15.000 werknemers wereldwijd.
 • Het dividendrendement van NN is momenteel 4,2%.
 • NN behoort tot de top 10 grootste verzekeraars van Europa.
 • NN heeft een AAA-rating van Standard & Poor’s en een Aa3-rating van Moody’s.
 • Het aantal NN beleggingsfondsen waarin belegd kan worden is meer dan 100.
 • NN biedt verschillende beleggingsmogelijkheden aan, waaronder duurzame beleggingen en indexbeleggen.

Beleggingsstrategieën voor NN

Als je gaat beleggen, is het belangrijk om een strategie te kiezen die past bij jouw doelen en risicobereidheid. Bij NN kun je kiezen uit verschillende beleggingsstrategieën. Hieronder worden drie van deze strategieën besproken.

Lange termijn beleggen

Bij lange termijn beleggen koop je aandelen of obligaties met als doel om deze voor een lange periode vast te houden. Op deze manier profiteer je van de groei van de economie en de waardestijging van de beleggingen. Het risico van lange termijn beleggen is dat de waarde van de beleggingen kan schommelen en dat je niet zeker weet hoeveel rendement je uiteindelijk zult behalen.

Actief beleggen

Bij actief beleggen probeert de belegger de markt te verslaan door bijvoorbeeld te investeren in individuele aandelen of door regelmatig te handelen. Dit vergt veel kennis en ervaring en brengt vaak hogere kosten met zich mee. Het risico van actief beleggen is dat het rendement lager kan uitvallen dan bij passief beleggen.

Passief beleggen

Bij passief beleggen wordt er geïnvesteerd in een indexfonds of ETF (Exchange Traded Fund). Hierbij wordt de samenstelling van de beleggingen afgestemd op een bepaalde index, zoals de AEX of de S&P 500. Het voordeel van passief beleggen is dat de kosten lager zijn dan bij actief beleggen en dat het rendement vaak hoger uitvalt dan bij individueel beleggen. Het nadeel is dat je geen invloed hebt op de samenstelling van de beleggingen en dat je dus niet kunt profiteren van individuele kansen op de markt.

Als beginnende belegger kan beleggen in NN een goede keuze zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je succesvol belegt? Hieronder vind je 7 tips die je kunnen helpen om je beleggingen te laten groeien:

 • Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de markt: Door het nieuws en de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten te houden, kun je beter inspelen op veranderingen en kansen.
 • Spreid je beleggingen: Door je beleggingen te spreiden over verschillende aandelen en sectoren, verklein je het risico op verlies.
 • Houd je emoties onder controle: Laat je niet leiden door emoties zoals angst of hebzucht. Maak weloverwogen keuzes op basis van feiten en analyses.
 • Bepaal je doel en strategie: Bepaal vooraf wat je wilt bereiken met je beleggingen en welke strategie je daarvoor gaat gebruiken.
 • Houd rekening met kosten: Houd bij het beleggen rekening met de kosten, zoals transactiekosten en beheerkosten. Deze kunnen invloed hebben op je rendement.
 • Blijf geduldig: Beleggen is een lange termijn strategie. Blijf geduldig en laat je beleggingen groeien.
 • Leer van je fouten: Maak je een fout? Leer hiervan en pas je strategie aan waar nodig.

Door deze tips toe te passen en je goed te laten informeren over beleggen in NN, kun je succesvol beleggen en je vermogen laten groeien.

[X]