Bux Beleggen Review: Alles Wat Je Moet Weten

Ben je geïnteresseerd in beleggen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van Bux, een populaire beleggingsapp. Maar is Bux beleggen de juiste keuze voor jou? In deze Bux beleggen review gaan we dieper in op de app, de functies en de voor- en nadelen van beleggen met Bux.

Wat is Bux Beleggen?

Bux is een app waarmee je kunt beleggen in aandelen en andere financiële producten, zoals ETF’s en CFD’s. Het bedrijf is opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Bux is een populaire keuze onder beginnende beleggers vanwege de eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Hoe werkt Bux Beleggen?

Om te beginnen met beleggen met Bux, moet je de app downloaden en je registreren. Vervolgens kun je geld toevoegen aan je account en beginnen met het kopen en verkopen van aandelen en andere financiële producten. Bux maakt gebruik van een zogenaamde “freemium” businessmodel, wat betekent dat de app gratis is om te downloaden en te gebruiken, maar dat je moet betalen voor extra functies en diensten.

Bij Bux kun je kiezen uit verschillende beleggingsmogelijkheden, waaronder:

 • Aandelen: Koop en verkoop aandelen van bedrijven over de hele wereld.
 • ETF’s: Beleg in een mandje van aandelen of andere financiële producten.
 • CFD’s: Contracten voor verschil stellen je in staat om te speculeren op de prijsbewegingen van een breed scala aan financiële producten, zonder daadwerkelijk het product zelf te bezitten.

Bux Beleggen Functies

Bux heeft verschillende functies die het beleggen gemakkelijker en toegankelijker maken voor beginners.

Virtueel Beleggen

Een van de handigste functies van Bux is het virtuele beleggingsaccount. Hiermee kun je oefenen met beleggen zonder echt geld te riskeren. Dit is vooral handig als je nieuw bent in de wereld van beleggen en wilt experimenteren voordat je echt geld investeert.

Sociale Functies

Bux heeft ook sociale functies, waaronder een feed waarop je kunt zien wat andere beleggers kopen en verkopen. Dit kan handig zijn als je op zoek bent naar beleggingsideeën of wilt zien wat andere beleggers doen.

Gamification

Bux maakt gebruik van gamification-elementen om het beleggen leuker en interessanter te maken. Zo krijg je bijvoorbeeld punten voor bepaalde acties en kun je badges verdienen door bepaalde doelen te bereiken.

voor en nadelen bux

Bux Beleggen Voor- en Nadelen

Zoals bij elke beleggingsapp heeft Bux zijn voor- en nadelen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen en nadelen van beleggen met Bux.

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijke interface: Bux heeft een eenvoudige en intuïtieve interface die gemakkelijk te begrijpen is, zelfs als je nieuw bent in de wereld van beleggen.
 • Virtueel beleggen: Met het virtuele beleggingsaccount kun je oefenen met beleggen zonder echt geld te riskeren.
 • Sociale functies: De sociale functies van Bux kunnen handig zijn als je op zoek bent naar beleggingsideeën of wilt zien wat andere beleggers doen.
 • Gamification: De gamification-elementen van Bux maken het beleggen leuker en interessanter.

Nadelen

 • Beperkte beleggingsmogelijkheden: Hoewel Bux verschillende beleggingsmogelijkheden biedt, is het aanbod beperkter dan dat van sommige andere beleggingsapps.
 • Hoge kosten: Bux brengt hoge kosten in rekening voor sommige diensten, zoals het overboeken van geld naar je account.
 • Geen desktopversie: Hoewel de app goed werkt op smartphones en tablets, is er geen desktopversie beschikbaar.

Bux Beleggen Kosten

Bij Bux betaal je kosten voor sommige diensten, waaronder:

 • Spread: Dit is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een financieel product en wordt in rekening gebracht wanneer je het product koopt of verkoopt.
 • Rente: Als je belegt met CFD’s, betaal je rente over de waarde van het product dat je hebt gekocht.
 • Overboekingskosten: Als je geld wilt overboeken naar je Bux-account, brengt Bux kosten in rekening, afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt.

Conclusie: Is Bux Beleggen De Juiste Keuze Voor Jou?

Als je nieuw bent in de wereld van beleggen en op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke app met handige functies, kan Bux beleggen een goede keuze zijn. Het virtuele beleggingsaccount is bijvoorbeeld een geweldige manier om te oefenen met beleggen voordat je echt geld investeert. De sociale functies en gamification-elementen maken het beleggen ook leuker en interessanter.

Aan de andere kant zijn er ook enkele nadelen aan Bux, zoals beperkte beleggingsmogelijkheden en hoge kosten voor sommige diensten. Als je op zoek bent naar een uitgebreider aanbod van financiële producten en lagere kosten, kun je misschien beter kijken naar andere beleggingsapps.

Uiteindelijk hangt de keuze voor Bux of een andere beleggingsapp af van je persoonlijke voorkeur en beleggingsdoelen. Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om jezelf goed te informeren en je te verdiepen in de verschillende opties die beschikbaar zijn.

Leave a Comment