Van Lanschot beleggen: Ontdek de beste manier om te investeren in 2023

Van Lanschot Beleggen is een dienstverlening van Van Lanschot Bankiers, een Nederlandse bank die zich richt op vermogende particulieren en ondernemers. Maar wat is beleggen eigenlijk? Beleggen betekent dat je geld investeert in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of vastgoed, met als doel om op de lange termijn rendement te behalen. Dit kan een interessante manier zijn om je vermogen te laten groeien, maar het brengt ook risico’s met zich mee.

Waarom zou je dan kiezen voor Van Lanschot Beleggen? Allereerst biedt Van Lanschot een persoonlijke aanpak, waarbij je samen met een beleggingsadviseur een beleggingsplan op maat maakt. Daarnaast heeft Van Lanschot een breed aanbod aan beleggingsproducten en -diensten, waardoor er voor iedere belegger wel iets passends te vinden is. Ook hanteert Van Lanschot een duurzame beleggingsstrategie, waarbij er rekening wordt gehouden met milieu, sociale en governance aspecten. Kortom, Van Lanschot Beleggen kan een interessante optie zijn voor vermogende particulieren en ondernemers die op zoek zijn naar een persoonlijke en duurzame beleggingsoplossing.

Hoe werkt Van Lanschot Beleggen?

Van Lanschot Beleggen is een manier om te investeren in de financiële markten. Het beleggingsproces bij Van Lanschot begint met het openen van een beleggingsrekening. Dit kan online of via een adviseur van Van Lanschot. Vervolgens kunt u kiezen uit verschillende beleggingsmogelijkheden, zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s.

Bij Van Lanschot Beleggen heeft u de keuze uit verschillende beleggingsprofielen, van defensief tot offensief. Dit betekent dat u kunt kiezen voor een beleggingsstrategie die past bij uw persoonlijke situatie en doelen. Het beleggingsproces bij Van Lanschot is gebaseerd op een actieve beleggingsfilosofie, waarbij de beleggingsexperts van Van Lanschot voortdurend de markt volgen en beleggingsbeslissingen nemen op basis van hun kennis en ervaring.

De kosten van Van Lanschot Beleggen zijn afhankelijk van het beleggingsprofiel dat u kiest en de beleggingsproducten die u selecteert. Er zijn kosten voor het beheer van uw beleggingsrekening en er kunnen ook transactiekosten en fondskosten in rekening worden gebracht. Het is belangrijk om deze kosten goed te begrijpen voordat u begint met beleggen bij Van Lanschot.

Kortom, Van Lanschot Beleggen biedt verschillende beleggingsmogelijkheden en beleggingsprofielen, waarmee u kunt investeren in de financiële markten op een manier die past bij uw persoonlijke situatie en doelen. Het beleggingsproces is gebaseerd op een actieve beleggingsfilosofie en er zijn kosten verbonden aan het beleggen bij Van Lanschot.

Van Lanschot Beleggen is een van de oudste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland, opgericht in 1737.

De voordelen van Van Lanschot Beleggen

Van Lanschot Beleggen biedt vele voordelen voor beleggers. Allereerst staat Van Lanschot bekend om haar expertise op het gebied van beleggen. Het bedrijf heeft al meer dan 275 jaar ervaring in de financiële sector en heeft daardoor veel kennis en ervaring opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat Van Lanschot haar klanten goed kan adviseren en begeleiden bij het beleggen.

Een ander voordeel van Van Lanschot is de persoonlijke aanpak. Bij Van Lanschot staat de klant centraal en wordt er gekeken naar de persoonlijke situatie en wensen van de klant. Zo kan er een beleggingsplan op maat worden gemaakt dat past bij de doelstellingen en risicobereidheid van de klant. Ook is er altijd een persoonlijke adviseur beschikbaar die de klant kan helpen met vragen en advies.

Tot slot staat Van Lanschot bekend om haar betrouwbaarheid. Het bedrijf is al jarenlang actief in de financiële sector en heeft een goede reputatie opgebouwd. Van Lanschot is een solide en stabiele partner voor beleggers en zorgt ervoor dat het vermogen van haar klanten veilig wordt beheerd.

Kortom, Van Lanschot Beleggen biedt vele voordelen voor beleggers. Met haar expertise, persoonlijke aanpak en betrouwbaarheid is Van Lanschot een goede keuze voor iedereen die wil gaan beleggen.

Van lanschot beleggen

Risico’s van beleggen bij Van Lanschot

Als je gaat beleggen, is het belangrijk om te weten welke risico’s hierbij komen kijken. Beleggen brengt namelijk altijd risico’s met zich mee, zoals het verliezen van geld. Dit geldt niet alleen voor beleggen bij Van Lanschot, maar voor beleggen in het algemeen.

Bij Van Lanschot zijn er echter ook specifieke risico’s waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat de waarde van je beleggingen daalt als gevolg van economische ontwikkelingen of veranderingen in de markt. Ook kan het voorkomen dat Van Lanschot als bedrijf in de problemen komt, waardoor jouw beleggingen in gevaar komen.

Gelukkig zijn er manieren om deze risico’s te beperken. Zo kun je bijvoorbeeld spreiden over verschillende beleggingsproducten en sectoren, zodat je niet al je geld in één belegging steekt. Ook kun je regelmatig je beleggingen monitoren en bijsturen waar nodig. Daarnaast is het belangrijk om je goed te laten informeren en adviseren door een expert, zodat je weet waar je aan begint en welke risico’s er zijn.

Kortom, beleggen bij Van Lanschot brengt net als beleggen in het algemeen risico’s met zich mee. Door je goed te laten informeren en spreiden kun je deze risico’s echter beperken en hopelijk een mooi rendement behalen.

Type belegging Risico Potentieel rendement Minimale inleg
Aandelen Hoog Hoog €10.000
Obligaties Laag Laag €5.000
Vastgoed Gemiddeld Gemiddeld €25.000
Beleggingsfondsen Gemiddeld Gemiddeld €2.500
Duurzaam beleggen Gemiddeld Gemiddeld €5.000

Hoe begin je met beleggen bij Van Lanschot?

Als je wilt beginnen met beleggen bij Van Lanschot, zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

Het openen van een beleggingsrekening

Om te kunnen beleggen bij Van Lanschot, moet je eerst een beleggingsrekening openen. Dit kun je online doen via de website van Van Lanschot. Je kunt kiezen uit verschillende soorten beleggingsrekeningen, afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen.

Het kiezen van een beleggingsprofiel

Als je een beleggingsrekening hebt geopend, moet je een beleggingsprofiel kiezen. Dit profiel geeft aan welk risico je bereid bent te nemen en welke beleggingsproducten het beste bij jou passen. Er zijn verschillende beleggingsprofielen waar je uit kunt kiezen, van defensief tot offensief.

Het maken van een beleggingsplan

Als je een beleggingsprofiel hebt gekozen, kun je beginnen met het maken van een beleggingsplan. Hierin bepaal je welke beleggingsproducten je wilt kopen en hoeveel geld je hierin wilt investeren. Het is belangrijk om goed na te denken over je beleggingsplan en eventueel advies te vragen aan een beleggingsexpert.

Met deze stappen kun je beginnen met beleggen bij Van Lanschot. Het is belangrijk om je goed te laten informeren en bewust te zijn van de risico’s die beleggen met zich meebrengt.

Wat is Van Lanschot Beleggen?

 • Van Lanschot Beleggen is een dienstverlener die zich richt op vermogende particulieren en instellingen.
 • Beleggen is het investeren van geld in de hoop dat dit op termijn meer waard wordt.
 • Van Lanschot biedt verschillende beleggingsmogelijkheden aan, zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen.
 • Het doel van Van Lanschot Beleggen is om het vermogen van haar klanten op een verantwoorde manier te laten groeien.

Van Lanschot Beleggen is een bedrijf dat mensen helpt om hun geld te investeren op een manier die hen kan helpen om meer geld te verdienen. Dit wordt beleggen genoemd. Als je geld belegt, koop je bijvoorbeeld aandelen van een bedrijf of obligaties van een overheid. Dit kan je helpen om op de lange termijn meer geld te verdienen dan wanneer je je geld gewoon op een spaarrekening zet. Van Lanschot biedt verschillende manieren aan waarop je kunt beleggen, zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Het doel van Van Lanschot Beleggen is om het vermogen van haar klanten op een verantwoorde manier te laten groeien. Dit betekent dat ze ervoor zorgen dat het geld op een veilige manier wordt belegd, zodat de klanten niet te veel risico lopen.

 • Van Lanschot Beleggen heeft meer dan 300 jaar ervaring in vermogensbeheer.
 • Het beleggingsproces van Van Lanschot Beleggen is gebaseerd op een combinatie van kwantitatieve en kwalitatieve analyse.
 • Van Lanschot Beleggen heeft een breed scala aan beleggingsproducten, waaronder aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en gestructureerde producten.
 • Van Lanschot Beleggen heeft meer dan 20.000 klanten in Nederland en België.
 • Het gemiddelde belegde vermogen per klant bij Van Lanschot Beleggen bedraagt meer dan €1 miljoen.
 • Van Lanschot Beleggen heeft een team van meer dan 100 beleggingsspecialisten.
 • Van Lanschot Beleggen heeft een track record van solide beleggingsresultaten.
 • Van Lanschot Beleggen is onderdeel van Van Lanschot Kempen, een toonaangevende Nederlandse bank en vermogensbeheerder.
 • Van Lanschot Beleggen heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn beleggingsdiensten, waaronder de Gouden Stier voor Beste Vermogensbeheerder.
 • Van Lanschot Beleggen biedt ook duurzame beleggingsoplossingen aan, zoals het Van Lanschot Kempen Global Impact Equity Fund.

Beleggen voor uw toekomst Van Lanschot

Hoe werkt Van Lanschot Beleggen?

Bij Van Lanschot Beleggen kun je op een veilige en verantwoorde manier beleggen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Allereerst kies je bij Van Lanschot Beleggen een beleggingsprofiel. Dit profiel wordt bepaald aan de hand van jouw beleggingsdoelstellingen, risicobereidheid en financiële situatie. Zo weet je zeker dat je op een manier belegt die bij jou past.

Vervolgens kun je kiezen uit verschillende beleggingsmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Van Lanschot beheert je beleggingen en zorgt ervoor dat je vermogen gespreid wordt over verschillende beleggingscategorieën. Dit is belangrijk, omdat het risico dan beter verdeeld is en je minder afhankelijk bent van één bepaalde belegging.

De kosten van Van Lanschot Beleggen zijn afhankelijk van het beleggingsprofiel en de gekozen beleggingsmogelijkheden. Het is dus belangrijk om hier goed naar te kijken voordat je gaat beleggen. Bij Van Lanschot Beleggen kun je altijd rekenen op deskundig advies en begeleiding. Zo weet je zeker dat je op een verantwoorde manier belegt en kun je met een gerust hart je vermogen laten groeien.

De voordelen van Van Lanschot Beleggen

Expertise, persoonlijke aanpak en betrouwbaarheid

Van Lanschot is een bank die zich richt op vermogensbeheer en beleggen. Het is een bank met veel ervaring en expertise op het gebied van beleggen. Hierdoor kan Van Lanschot haar klanten goed adviseren over de mogelijkheden en risico’s van beleggen.

Een ander voordeel van Van Lanschot is de persoonlijke aanpak. Bij Van Lanschot wordt er veel aandacht besteed aan de individuele wensen en behoeften van de klant. Er wordt samen met de klant gekeken naar de doelen die hij of zij wil bereiken en hoe beleggen hieraan kan bijdragen. Zo kan er een beleggingsplan op maat worden gemaakt.

Betrouwbaarheid is ook een belangrijk aspect bij Van Lanschot. De bank staat bekend om haar betrouwbare dienstverlening en veilige manier van beleggen. Dit zorgt voor een veilig gevoel bij het beleggen van vermogen.

Kortom, Van Lanschot biedt veel voordelen voor mensen die willen beleggen. Door de expertise, persoonlijke aanpak en betrouwbaarheid is Van Lanschot een goede keuze voor vermogensbeheer en beleggen.

“Van Lanschot beleggen biedt de mogelijkheid om op een persoonlijke en professionele manier te investeren in de toekomst.”

De risico’s van beleggen bij Van Lanschot

Beleggen bij Van Lanschot kan een goede manier zijn om je geld te laten groeien, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Het is belangrijk om deze risico’s goed te begrijpen voordat je begint met beleggen. Een van de grootste risico’s is dat de waarde van je beleggingen kan dalen. Dit kan gebeuren als de economie slechter gaat of als er bijvoorbeeld een crisis uitbreekt. Als je dan besluit om je beleggingen te verkopen, kun je minder geld terugkrijgen dan je hebt ingelegd.

Een ander risico is dat je je inleg kunt verliezen. Dit kan gebeuren als het bedrijf waarin je hebt belegd failliet gaat. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de bedrijven waarin je wilt beleggen en te zorgen voor een goede spreiding van je beleggingen. Zo verklein je het risico dat je je inleg verliest.

Bij Van Lanschot wordt er wel gestreefd naar een verantwoorde manier van beleggen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de risicobereidheid van de klant. Dit betekent dat er gekeken wordt naar hoeveel risico iemand bereid is te nemen en dat er op basis daarvan beleggingsadvies wordt gegeven. Toch blijft beleggen altijd een risicovolle onderneming. Het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en alleen te beleggen met geld dat je kunt missen.

Van Lanschot Beleggen Portefeuille

Hoe begin je met beleggen bij Van Lanschot?

Als je wilt beginnen met beleggen bij Van Lanschot, zijn er een aantal stappen die je moet volgen:

 • Stap 1: Open een beleggingsrekening
  Om te kunnen beleggen bij Van Lanschot, moet je eerst een beleggingsrekening openen. Dit kun je online doen via de website van Van Lanschot of door contact op te nemen met een adviseur.
 • Stap 2: Kies een beleggingsprofiel
  Bij het openen van een beleggingsrekening moet je een beleggingsprofiel kiezen. Dit profiel is gebaseerd op je beleggingsdoelstellingen, je financiële situatie en je risicobereidheid. Er zijn verschillende profielen waaruit je kunt kiezen, van defensief tot offensief.
 • Stap 3: Maak een beleggingsplan
  Als je een beleggingsprofiel hebt gekozen, kun je samen met een adviseur van Van Lanschot een beleggingsplan opstellen. Hierbij wordt er gekeken naar je beleggingsdoelstellingen en wordt er een plan opgesteld om deze doelstellingen te behalen. Het is belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden en risico’s voordat je begint met beleggen.
 • Stap 4: Beleggen
  Als je een beleggingsrekening hebt geopend, een beleggingsprofiel hebt gekozen en een beleggingsplan hebt opgesteld, kun je beginnen met beleggen. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor beleggingsfondsen, aandelen of obligaties. Het is belangrijk om regelmatig je beleggingen te monitoren en waar nodig aan te passen.

Het is goed om te beseffen dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om je goed te laten informeren voordat je begint met beleggen. Bij Van Lanschot kun je altijd terecht bij een adviseur voor meer informatie en advies.

[X]