Ontdek de voordelen van Degiro maandelijks beleggen voor jouw financiële toekomst

Degiro maandelijks beleggen is een manier om op regelmatige basis te investeren in de beurs. Bij Degiro kun je ervoor kiezen om maandelijks een bedrag te storten op je beleggingsrekening, waarna dit bedrag automatisch wordt belegd in de door jou gekozen aandelen of fondsen. Dit wordt ook wel periodiek beleggen genoemd.

Het voordeel van maandelijks beleggen is dat je niet afhankelijk bent van de koers op een specifiek moment. Door regelmatig te beleggen, spreid je het risico en koop je op verschillende momenten in. Hierdoor heb je minder last van schommelingen op de beurs. Bovendien hoef je niet zelf continu de markt in de gaten te houden en bespaar je tijd.

Bij Degiro kun je kiezen uit verschillende beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties en ETF’s. Je kunt zelf bepalen hoeveel je maandelijks wilt inleggen en in welke producten je wilt beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld elke maand €100 inleggen in een ETF die de aex-index volgt. Op deze manier bouw je op de lange termijn een mooi vermogen op.

Een ander voordeel van maandelijks beleggen is dat het laagdrempelig is. Je hoeft niet in één keer een groot bedrag te investeren, maar kunt al starten met een klein bedrag per maand. Hierdoor is het ook geschikt voor beginnende beleggers.

Kortom, Degiro maandelijks beleggen is een eenvoudige en laagdrempelige manier om op regelmatige basis te investeren in de beurs. Door periodiek te beleggen, spreid je het risico en bouw je op de lange termijn een mooi vermogen op.

Voordelen van Degiro bij maandelijks beleggen

Als je wilt beginnen met beleggen, kan het maandelijks beleggen via Degiro een slimme keuze zijn. Er zijn namelijk verschillende voordelen aan verbonden. Ten eerste is maandelijks beleggen een manier om de risico’s van beleggen te spreiden. Door elke maand een vast bedrag te beleggen, koop je op verschillende momenten aandelen of andere beleggingsproducten. Hierdoor profiteer je van koersschommelingen en spreid je het risico van je beleggingen.

Een ander voordeel van maandelijks beleggen via Degiro is dat je op deze manier automatisch belegt. Je hoeft niet steeds zelf te beslissen wanneer je gaat beleggen en hoeveel je gaat beleggen. Dit kan handig zijn als je niet veel tijd hebt om je bezig te houden met beleggen, maar wel graag wilt profiteren van de voordelen ervan.

Tot slot is maandelijks beleggen via Degiro ook een manier om op lange termijn vermogen op te bouwen. Door elke maand een vast bedrag te beleggen, bouw je langzaam maar zeker vermogen op. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je wilt sparen voor je pensioen of voor een grote aankoop in de toekomst.

Kortom, maandelijks beleggen via Degiro heeft verschillende voordelen. Het spreiden van risico’s, automatisch beleggen en vermogen opbouwen op lange termijn zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

Kosten van Degiro bij maandelijks beleggen

Als je maandelijks wilt beleggen via Degiro, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die hierbij komen kijken. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin je investeert.

Degiro hanteert een vast tarief van €2,00 per maand voor het aanhouden van beleggingsfondsen. Daarnaast zijn er nog transactiekosten die per beleggingsfonds verschillen. Zo zijn er fondsen waarbij je geen transactiekosten betaalt, terwijl je bij andere fondsen bijvoorbeeld €2,00 per transactie betaalt.

Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de kosten van de beleggingsfondsen waarin je wilt investeren. Zo kan het zijn dat je bij het ene fonds meer kosten betaalt dan bij het andere fonds. Het is daarom verstandig om de kosten van verschillende fondsen met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Een voorbeeld van een beleggingsfonds waarbij je geen transactiekosten betaalt, is het Northern Trust World Custom ESG Equity Index Fund. Bij dit fonds betaal je alleen de vaste kosten van €2,00 per maand. Een ander voorbeeld is het iShares MSCI World UCITS ETF, waarbij je €2,00 per transactie betaalt.

Kortom, bij maandelijks beleggen via Degiro is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die hierbij komen kijken. Door de kosten van verschillende beleggingsfondsen met elkaar te vergelijken, kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken.

Degiro maandelijks beleggen is een handige manier om automatisch te beleggen in verschillende fondsen en ETF’s, zonder dat je hier veel tijd en moeite in hoeft te steken.

Degiro maandelijks beleggen

Hoe start je met maandelijks beleggen via Degiro?

Als je wilt beginnen met maandelijks beleggen via Degiro, dan zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Allereerst moet je een account aanmaken bij Degiro. Dit kun je doen door naar de website van Degiro te gaan en op de knop ‘Open een rekening’ te klikken. Vervolgens moet je een aantal persoonlijke gegevens invullen en een identiteitsbewijs uploaden. Na het verifiëren van je gegevens kun je beginnen met beleggen.

Om maandelijks te beleggen kun je gebruik maken van de optie ‘periodiek beleggen’ in je account. Hier kun je aangeven hoeveel geld je maandelijks wilt beleggen en in welke fondsen of aandelen je wilt investeren. Het is verstandig om een goed doordacht beleggingsplan te maken voordat je begint met beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen welk deel van je vermogen je wilt beleggen en welke risico’s je bereid bent te nemen.

Als je je eerste beleggingen wilt doen, kun je gebruik maken van de zoekfunctie op de website van Degiro om de fondsen of aandelen te vinden waarin je wilt investeren. Vervolgens kun je aangeven hoeveel stuks je wilt kopen en op welke prijs je wilt instappen. Houd er rekening mee dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat het verstandig is om je goed te laten informeren voordat je begint met beleggen.

“Met DEGIRO maandelijks beleggen is het gemakkelijk om stap voor stap te werken aan je financiële doelen en zo een solide basis te leggen voor de toekomst.”

Beschikbare beleggingsfondsen voor maandelijks beleggen via Degiro

Als je maandelijks wilt beleggen via Degiro, dan kun je kiezen uit verschillende beleggingsfondsen. Dit zijn fondsen waarin je geld kunt investeren en die beheerd worden door professionele beleggers. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare beleggingsfondsen:

 • Indexfondsen: Dit zijn fondsen die de prestaties van een bepaalde index, zoals de AEX of de S&P 500, volgen. Dit is een goede optie als je wilt beleggen in een breed scala aan bedrijven en zo je risico wilt spreiden.
 • Actief beheerde fondsen: Dit zijn fondsen waarbij een team van professionele beleggers actief op zoek gaat naar de beste beleggingsmogelijkheden. Dit kan leiden tot hogere rendementen, maar brengt ook hogere kosten met zich mee.
 • ETF’s: Dit zijn fondsen die net als indexfondsen een bepaalde index volgen, maar die op de beurs verhandeld worden als aandelen. Hierdoor kun je ze op elk moment van de dag kopen en verkopen.

Als je wilt bepalen welke beleggingsfondsen het beste bij jouw beleggingsdoelen passen, is het belangrijk om te kijken naar de volgende factoren:

 • Risico: Hoeveel risico ben je bereid te nemen? Indexfondsen zijn over het algemeen minder risicovol dan actief beheerde fondsen.
 • Kosten: Hoeveel kosten brengt het beleggingsfonds met zich mee? Dit kan een groot verschil maken in het uiteindelijke rendement.
 • Beleggingsdoelen: Wat wil je bereiken met je beleggingen? Wil je bijvoorbeeld op de lange termijn vermogen opbouwen of juist op korte termijn rendement behalen?

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken voor de beleggingsfondsen waarin je wilt investeren.

Risico’s van maandelijks beleggen via Degiro

Als je maandelijks belegt via Degiro, zijn er een aantal risico’s waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is er altijd een risico dat de waarde van je beleggingen daalt. Dit kan gebeuren als gevolg van economische ontwikkelingen, politieke gebeurtenissen of andere factoren die de markt beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om je beleggingen goed te spreiden over verschillende sectoren en bedrijven, zodat je niet te veel afhankelijk bent van één bepaalde markt.

Een ander risico van maandelijks beleggen is dat je mogelijk te veel betaalt voor transactiekosten. Als je bijvoorbeeld elke maand een klein bedrag belegt, kunnen de kosten van elke transactie oplopen en een groot deel van je rendement opeten. Het is daarom verstandig om te kijken naar de kostenstructuur van Degiro en te overwegen om minder vaak te beleggen met grotere bedragen.

Om de risico’s van maandelijks beleggen te beperken, is het ook belangrijk om regelmatig je beleggingen te evalueren. Dit betekent dat je moet kijken naar de prestaties van je beleggingen en eventuele wijzigingen moet aanbrengen als dat nodig is. Bijvoorbeeld door te verkopen als een bepaalde belegging niet goed presteert of door meer te investeren in een sector die het goed doet.

Kortom, maandelijks beleggen via Degiro kan een goede manier zijn om je vermogen op te bouwen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Door je beleggingen goed te spreiden, te letten op de kosten en regelmatig te evalueren, kun je deze risico’s beperken en je kansen op succes vergroten.

 • 70% van de DEGIRO-klanten belegt maandelijks
 • Gemiddeld wordt er €200 per maand belegd door DEGIRO-klanten
 • Het aantal DEGIRO-klanten dat maandelijks belegt is in 2020 met 20% gestegen ten opzichte van 2019
 • De meest populaire beleggingsproducten voor maandelijks beleggen zijn ETF’s en aandelen
 • DEGIRO biedt meer dan 500 ETF’s aan om maandelijks in te beleggen
 • Het maandelijks beleggen bij DEGIRO kan al vanaf €1 per transactie
 • DEGIRO heeft een speciaal programma genaamd “Kernselectie” met 200 ETF’s die zonder transactiekosten maandelijks kunnen worden aangekocht

Degiro s maandelijks beleggingspakket

Tips voor succesvol maandelijks beleggen via Degiro

Als je maandelijks wilt beleggen via Degiro, zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om succesvol te zijn. Ten eerste is het belangrijk om een beleggingsstrategie te hebben en deze regelmatig te evalueren en aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om meer te beleggen in sectoren die goed presteren en minder in sectoren die minder goed presteren.

Een andere tip is om te diversifiëren. Dit betekent dat je je beleggingen spreidt over verschillende sectoren en bedrijven om het risico te verminderen. Zo voorkom je dat je al je geld verliest als één bedrijf of sector slecht presteert.

Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws en de ontwikkelingen op de markt. Zo kun je snel reageren op veranderingen en je beleggingsstrategie aanpassen als dat nodig is.

Tot slot is het verstandig om te beleggen voor de lange termijn. Dit betekent dat je niet moet proberen om snel geld te verdienen, maar dat je geduld moet hebben en je beleggingen over een langere periode moet laten groeien.

Met deze tips kun je succesvol maandelijks beleggen via Degiro en hopelijk een mooi rendement behalen.

In dit artikel hebben we besproken hoe beleggers maandelijks kunnen beleggen via Degiro. We hebben de voordelen van maandelijks beleggen benadrukt en uitgelegd hoe u dit kunt doen via Degiro. Hieronder vindt u een samenvatting van de belangrijkste punten van het artikel en enkele aanbevelingen voor beleggers die geïnteresseerd zijn in maandelijks beleggen via Degiro:

Belangrijkste punten:

 • Maandelijks beleggen kan helpen om de risico’s van beleggen te spreiden en uw rendement te verhogen.
 • Degiro biedt verschillende opties voor maandelijks beleggen, zoals beleggen in ETF’s en beleggingsfondsen.
 • U kunt uw beleggingen automatisch laten uitvoeren via Degiro, zodat u er geen omkijken naar heeft.

Aanbevelingen:

 • Overweeg om maandelijks te beleggen als u een lange termijn belegger bent en uw risico’s wilt spreiden.
 • Kies voor beleggingen die passen bij uw beleggingsdoelen en risicoprofiel.
 • Houd uw beleggingen regelmatig in de gaten en pas ze aan indien nodig.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om meer te weten te komen over maandelijks beleggen via Degiro en dat u nu beter in staat bent om weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen. Onthoud dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn voordat u beslissingen neemt.

[X]