ASN Bank beleggen: duurzaam en verantwoord investeren

ASN Bank is een duurzame bank die zich richt op het investeren in een betere wereld. Dit betekent dat zij alleen investeren in projecten en bedrijven die bijdragen aan een duurzame en eerlijke samenleving. Zo financieren zij bijvoorbeeld projecten op het gebied van duurzame energie, natuurbehoud en sociale woningbouw.

De geschiedenis van ASN Bank gaat terug tot 1960, toen de bank werd opgericht onder de naam Algemene Spaarbank Nederland. In de jaren ’80 begon de bank zich steeds meer te richten op duurzaamheid en in 1991 werd de naam veranderd naar ASN Bank. Sindsdien is ASN Bank uitgegroeid tot een van de grootste duurzame banken van Nederland.

asn bank biedt verschillende producten aan, zoals betaal- en spaarrekeningen, beleggingsfondsen en hypotheken. Door te kiezen voor ASN Bank, draag je bij aan een betere wereld en investeer je in een duurzame toekomst.

Beleggen bij ASN Bank

Beleggen bij ASN Bank is een manier om je geld te laten groeien door te investeren in duurzame projecten. Bij ASN Bank kun je kiezen uit verschillende beleggingsmogelijkheden, zoals aandelen, obligaties en duurzame fondsen. Het is belangrijk om te weten dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat je je goed moet laten informeren voordat je besluit te beleggen.

Bij ASN Bank kun je kiezen uit verschillende beleggingsfondsen, zoals het ASN Duurzaam Aandelenfonds, het ASN Duurzaam Obligatiefonds en het ASN Duurzaam Mixfonds. Deze fondsen investeren alleen in bedrijven die voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria. Zo wordt er bijvoorbeeld niet belegd in bedrijven die betrokken zijn bij de wapenindustrie of de tabaksindustrie.

Als je gaat beleggen bij ASN Bank, kun je zelf kiezen hoeveel risico je wilt nemen. Zo kun je kiezen voor een defensieve beleggingsstrategie, waarbij je minder risico neemt, of voor een offensieve beleggingsstrategie, waarbij je meer risico neemt in de hoop op hogere rendementen.

Het is belangrijk om te weten dat beleggen bij ASN Bank niet zonder kosten is. Zo betaal je bijvoorbeeld jaarlijks beheerkosten en transactiekosten. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren over de kosten voordat je besluit te beleggen.

Kortom, beleggen bij ASN Bank is een duurzame manier om je geld te laten groeien. Bij ASN Bank kun je kiezen uit verschillende beleggingsmogelijkheden en beleggingsstrategieën, maar het is belangrijk om je goed te laten informeren over de risico’s en kosten voordat je besluit te beleggen.

Duurzaam beleggen bij ASN Bank

ASN Bank is een bank die zich richt op duurzaamheid. Dit betekent dat zij niet alleen kijken naar winst, maar ook naar de impact van hun investeringen op de maatschappij en het milieu. Bij ASN Bank kun je ook duurzaam beleggen. Maar wat houdt dat precies in?

Duurzaam beleggen betekent dat je investeert in bedrijven die goed omgaan met mens, milieu en maatschappij. Dit kunnen bijvoorbeeld bedrijven zijn die zich bezighouden met duurzame energie, biologische landbouw of eerlijke handel. ASN Bank selecteert deze bedrijven zorgvuldig en investeert alleen in bedrijven die voldoen aan hun duurzaamheidscriteria.

Maar hoe integreert ASN Bank duurzaamheid in haar beleggingsbeleid? Allereerst hebben zij een duurzaamheidscommissie die de duurzaamheidscriteria vaststelt en controleert of de bedrijven waarin zij investeren hieraan voldoen. Daarnaast publiceert ASN Bank jaarlijks een duurzaamheidsverslag waarin zij transparant zijn over hun investeringen en de impact hiervan op mens, milieu en maatschappij.

Kortom, bij ASN Bank kun je duurzaam beleggen door te investeren in bedrijven die goed omgaan met mens, milieu en maatschappij. ASN Bank selecteert deze bedrijven zorgvuldig en integreert duurzaamheid in haar beleggingsbeleid door middel van een duurzaamheidscommissie en een jaarlijks duurzaamheidsverslag.

 • ASN Bank heeft meer dan 200.000 beleggende klanten.
 • Het totaal belegd vermogen bij ASN Bank is meer dan € 7 miljard.
 • ASN Bank biedt duurzame beleggingsfondsen aan met een gemiddeld rendement van 6,5% over de afgelopen 10 jaar.
 • ASN Bank is in 2020 uitgeroepen tot beste duurzame beleggingsinstelling van Nederland door de Consumentenbond.
 • ASN Bank hanteert een minimale inleg van € 50 voor beleggen.
 • ASN Bank biedt zowel actief als passief beleggen aan.
 • ASN Bank hanteert geen transactiekosten voor beleggen in hun eigen duurzame fondsen.
 • ASN Bank biedt beleggingsadvies aan via hun online tool ‘ASN Beleggingscoach’.
 • ASN Bank heeft als doel om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

Asnbank beleggen

Risico’s bij beleggen

Beleggen kan een manier zijn om je geld te laten groeien. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Het kan namelijk gebeuren dat je geld verliest in plaats van dat het groeit. Er zijn verschillende soorten risico’s bij beleggen. Zo kan het gebeuren dat de waarde van je beleggingen daalt door economische ontwikkelingen, zoals een recessie. Ook kan het gebeuren dat het bedrijf waarin je belegt minder goed presteert dan verwacht, waardoor de waarde van je beleggingen daalt.

Bij ASN Bank vinden we het belangrijk om deze risico’s te beperken. Daarom beleggen we alleen in bedrijven die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria. Dit zijn bedrijven die bijvoorbeeld goed omgaan met het milieu en de rechten van werknemers respecteren. Ook spreiden we onze beleggingen over verschillende bedrijven en sectoren. Zo beperken we het risico dat we lopen als één bedrijf of sector minder goed presteert.

Daarnaast houden we de ontwikkelingen op de financiële markten nauwlettend in de gaten. Als we zien dat er risico’s zijn, kunnen we besluiten om onze beleggingen aan te passen. Zo proberen we het risico voor onze klanten zoveel mogelijk te beperken.

Het is belangrijk om te weten dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren voordat je gaat beleggen. Bij ASN Bank kun je terecht voor informatie en advies over beleggen.

Kosten bij beleggen

Als je gaat beleggen bij ASN Bank, is het belangrijk om te weten welke kosten hierbij komen kijken. Bij ASN Bank betaal je bijvoorbeeld transactiekosten wanneer je aandelen koopt of verkoopt. Ook zijn er beheerkosten voor het beheer van je beleggingsportefeuille. Deze kosten worden jaarlijks in rekening gebracht en zijn afhankelijk van het totale vermogen dat je belegt. Daarnaast zijn er nog andere kosten, zoals kosten voor het aanhouden van een beleggingsrekening en kosten voor het ontvangen van informatie over je beleggingen.

Het is goed om te weten dat de kosten bij ASN Bank over het algemeen lager zijn dan bij andere banken. Zo betaal je bijvoorbeeld geen servicekosten voor je beleggingsrekening en zijn de transactiekosten relatief laag. Toch is het altijd verstandig om de kosten van verschillende banken met elkaar te vergelijken voordat je gaat beleggen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en weet je precies waar je aan toe bent.

“Met ASN Bank beleggen investeer je niet alleen in je eigen toekomst, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.”

Beleggingsadvies bij ASN Bank

ASN Bank biedt haar klanten de mogelijkheid om te beleggen in duurzame fondsen. Maar hoe weet je welke fondsen het beste bij jouw beleggingsdoelen en -profiel passen? Daarvoor kun je bij ASN Bank terecht voor beleggingsadvies.

Hoe ASN Bank haar klanten adviseert bij beleggen

ASN Bank hanteert een persoonlijke aanpak bij het geven van beleggingsadvies. Dit betekent dat er eerst een inventarisatie plaatsvindt van jouw financiële situatie, beleggingsdoelen en risicobereidheid. Op basis hiervan wordt er een beleggingsprofiel opgesteld.

Vervolgens zal de beleggingsadviseur van ASN Bank je adviseren over welke duurzame fondsen het beste bij jouw beleggingsprofiel passen. Hierbij wordt gekeken naar de prestaties van de fondsen, de kosten en de risico’s.

Het beleggingsadvies van ASN Bank is altijd gebaseerd op jouw persoonlijke situatie en doelen. Daarnaast houdt ASN Bank rekening met duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid bij het selecteren van de fondsen.

Enkele voordelen van beleggingsadvies bij ASN Bank zijn:

 • Persoonlijke aanpak
 • Advies op maat, gebaseerd op jouw situatie en doelen
 • Duurzame fondsen
 • Transparante kostenstructuur

Kortom, als je wilt beleggen bij ASN Bank en graag advies wilt over welke fondsen het beste bij jou passen, dan kun je gebruik maken van het beleggingsadvies van ASN Bank.

ASN Bank introduceerde in 1996 als eerste Nederlandse bank beleggingsfondsen die volledig duurzaam waren.

ASNBank beleggen verantwoord rendement behalen

ASN Bank en maatschappelijk verantwoord beleggen

ASN Bank is een bank die zich richt op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een belangrijk onderdeel van hun missie is het stimuleren van duurzame ontwikkeling door middel van beleggingen. ASN Bank investeert alleen in bedrijven en projecten die voldoen aan hun duurzaamheidscriteria. Dit betekent dat zij niet investeren in bedrijven die bijvoorbeeld betrokken zijn bij wapenhandel, kinderarbeid of milieuvervuiling.

Maatschappelijk verantwoord beleggen is belangrijk omdat het bijdraagt aan een duurzame toekomst voor mens en milieu. ASN Bank investeert in verschillende projecten die bijdragen aan duurzaamheid. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

 • Duurzame energie: ASN Bank investeert in projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame energie, zoals wind- en zonne-energie. Zo hebben zij geïnvesteerd in het windmolenpark Krammer, dat genoeg energie opwekt voor 100.000 huishoudens.
 • Microkredieten: ASN Bank investeert in microkredieten voor ondernemers in ontwikkelingslanden. Hierdoor kunnen zij een eigen bedrijf starten en hun levensomstandigheden verbeteren.
 • Duurzame landbouw: ASN Bank investeert in projecten die bijdragen aan duurzame landbouw, zoals biologische landbouw en het verminderen van voedselverspilling.

ASN Bank laat zien dat het mogelijk is om op een verantwoorde manier te beleggen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Beleggen bij ASN Bank is een goede manier om je geld te laten groeien en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame wereld. Maar hoe begin je eigenlijk met beleggen bij ASN Bank? Hieronder vind je een aantal tips voor beginnende beleggers:

 • Open een beleggingsrekening bij ASN Bank. Dit kun je eenvoudig online doen via de website van ASN Bank.
 • Bepaal je beleggingsdoel en beleggingshorizon. Wil je bijvoorbeeld sparen voor een huis of je pensioen? En hoe lang wil je je geld laten staan?
 • Kies een beleggingsfonds dat past bij je beleggingsdoel en beleggingshorizon. ASN Bank biedt verschillende duurzame beleggingsfondsen aan, zoals het ASN Duurzaam Aandelenfonds en het ASN Duurzaam Obligatiefonds.
 • Stel een beleggingsprofiel op. Dit is een vragenlijst waarin je onder andere aangeeft hoeveel risico je wilt nemen met je beleggingen. Op basis van je antwoorden wordt bepaald welk beleggingsprofiel het beste bij je past.
 • Maak een beleggingsplan. Hierin leg je vast hoeveel geld je wilt beleggen en hoe je dit wilt spreiden over de verschillende beleggingsfondsen.
 • Houd je beleggingen regelmatig in de gaten en pas je beleggingsplan aan als dat nodig is. Zo blijf je altijd in control over je beleggingen.

Met deze tips kun je als beginnende belegger bij ASN Bank goed van start gaan. Vergeet niet dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat het verstandig is om je goed te laten informeren voordat je begint met beleggen.

Type belegging Rendement Risico Kosten
Obligaties Laag Laag Gemiddeld
Aandelen Hoog Hoog Hoog
Beleggingsfondsen Gemiddeld Gemiddeld Gemiddeld
Indextrackers Gemiddeld Laag Laag
Spaardeposito’s Laag Laag Laag
[X]